Forum obiecujących studentów filologii angielskiej.
Użytkownik
Słuchajcie, właśnie spojrzałam do siebie do notatek z gramatyki i mam napisane tak :
15 marca ( czyli to co miało być tydzień temu a będzie teraz ) to kartkówka z adjectives, adverbs oraz z adjectives/adverbs - comparisons. Pierwsze kolokwium/test z wszystkiego ma być dopiero w kwietniu i nazywa się testem kwietniowym.
Czy ktoś ma coś podobnego napisane?? Bo obiło mi się o uszy, że niektórzy myślą, że to ma być z WSZYSTKIEGO ? mam jednak nadzieję, że to co mam w notatkach jest prawdziwe
Użytkownik
Ja mam tak samo napisane więc chyba jest to prawdziwe ;D
Użytkownik
oo super bo jeśli to prawda to się nie uczę tylko zostawiam to na jutro i pojutrze
Użytkownik
Moja kochana grupo czy chcielibyście przełożyć jutrzejsze kolokwium na za tydzień ? Ponieważ nie mogę opanować tego materiału pomimo, pomimo że są tylko 3 tematy do nauczenia się. Rozmawiałam już z niektórymi i są za
I mam jeszcze jedną prośbę, jeżeli większość będzie za to może, ktoś wysłać jej maila, ponieważ mnie nie będzie w domu aż do 21, a lepiej jej to wysłać wcześniej, To jest jej mail jczogala@op.pl a to jest treść maila. Mam nadzieję, że wszystko brzmi dobrze
Szanowna Pani Doktor,
Przepraszamy, że zawracamy głowę tylko dzień przed , jednakże mamy ( cała grupa 1A ) ogromną prośbę - mianowicie czy dałoby się przesunąć jutrzejsze kolokwium ? Powód jest tak naprawdę jeden. Materiał jest cieżki i żeby go opanować całkowicie, potrzebowalibyśmy tak na prawdę więcej czasu. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że dość późno prosimy o taką przysługę, ale to dlatego, że do końca wierzyliśmy, że uda nam się opanować materiał.
W związku z tym bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź ( pozytywną czy negatywną ) jeżeli Pani Doktor odczyta tego maila.
Z pozdrowieniami,
Grupa 1A
Ostatnio edytowany przez Karolina Policht (2012-03-21 14:57:04)
Użytkownik
mi sie wydaje ze nie dosc ze tego nie przełozymy to tylko ją tym meilem wkurwimy
Użytkownik
Napewno nie piszemy, że materiał jest trudny, bo ona ma to gdzieś i się wkurzy. Poza tym, mieliśmy i tak tydzień więcej... Ja dopiero idę do tego siąść, ale chyba musimy sobie po prostu dać radę jakoś.
Użytkownik
Też jestem zdania, żeby nie przekładać bo i tak mieliśmy go pisać tydzień temu, a i nie zapominajmy że mamy opisówkę i pewnie każdy będzie chciał jej poświęcić jak najwięcej czasu. Lepiej mieć już z głowy jedną rzecz bo i tak niedługo zapowiada się plaga kolosów
W każdym razie decyduje większość i dopóki inni się nie wypowiedzą, ja nie zamierzam wysyłać tego maila w imieniu grupy.
Użytkownik
Ej proszę was powiedzcie mi, czy ten kolos ze wszystkiego z tego semestru to jest to co ma być 26 kwietnia czy pod koniec maja? I co ma być wtedy dokładnie? Bo kurde szczerze mówiąc za późno dzisiaj zaczęłam słuchać tego, co ona mówi, i nie zdążyłam zapisać XD